Teori

Hver fjerde gang du er til undervisning, så møder du ind til teori. D.v.s. du møder til ridetid og har fri efter en time.

Du får et teorihæfte, hvor vi sætter slides fra undervisningen i, så du i fremtiden har dit meget gennemarbejdede teorikompendie. Des længere tid du går her, des mere detaljeret bliver din bog.

Teoriundervisningen vil også blive udbudt som kursus række online.

Teori er delt op i mange emner, som du kan se herunder:

Emner

Sikkerhed

Vi gennemgår Drfs ryttermærkes afsnit om sikkerhed. Og snakker om praktiske foranstaltninger under håndtering og ridning. Samt gennemgår sikkerhedsudstyr.

Daglig håndtering

Hvordan foregår dagligdagen i en hestestald. Hvad udføres af opgaver og hvad er de vigtigste regler

Daglig pasning

Hvad kræver det at passe en hest. Hvad er der af vigtige gøremål, hvad er god pasning, hvilke redskaber og strigler er nødvendige og hvad skal der være i et staldapotek

Hestens Biologi

Hvor stammer hesten fra, hvilken type dyr er den, hvilke instinkter og sanser har den. Hvordan er dens krop opbygget, hvad hedder de forskellige dele og hvordan virker dens krop i overskrifter.

Hestens Naturlige adfærd

Hesten har levet i naturen igennem mange år. Hesten er et flokdyr, men hvad betyder det i forhold til de historier vi hæfter på hesten og hvad betyder det i forhold til at kunne trives som tamhest.

Hestens Udstyr

Her gennemgår vi alverdens nødvendige og absolut unødvendige udstyr som du kan købe i ridesportsforretninger. Hvad er need to have og hvad er nice to have?

Rytter udstyr

Hvad skal du bruge for at kunne ride en hest. Hvad er vigtigt i forhold til sikkerhed og hvad er virkelig gode ting at have.

Dagligt Management og økonomi

Lær om det overordnede mangement og få en ide om økonomien i at have en hest. Alt om smed, dyrlæge, forsikring, sadelmagere, behandlere, foder, bund, undervisning, stævner m.m.

Køb af hest, part eller lån af hest

Hvilke krav skal du stille til en hest, hvad må sådan en koste og hvad koster udstyr. Hvor finder man hesten, skal den undersøges før køb m.m. Hvad er forskellen på lån, køb og part.

Hestehold stald og fold

Lidt om regler og lovgivning omkring hestehold

Natur og vej

Regler og love omkring adgang til naturen på hesteryg og lovgivning i forhold til offentlig vej og heste.

Hestens Sygdomme

Vi ser på de mest almindelige hestelidelser og behandlingen af dem. Derefter ser vi på de mere sjældne af slagsen.

Hestens Signalement og type

Kunsten at lave et unikt signalement af en hest. Højde, farve, aftegn, alder, køn og type.

Heste og ponyracer 

Vi gennemgår de mest markante typer af heste og ponyer og deres anvendelse og særpræg

Fodring 

Her gennemgås al fodring og forskellen på de mest gængse fodertyper og hestens foderoptag.Vi kigger på tilskudsfoder, der er et meget omfangsrigt emne.

Den mentale del af hestetræning

Hvordan skal man tilgå en hest, hvad tænker hesten, er der metoder til at holde stress hos hesten nede og alligevel ride på hesten.

Kunsten at ride på en hest

Hvad skal der til for at kunne ride. Ikke bare udstyr, men hvad skal hesten kunne og hvad skal du kunne. Og er der også nogen nyttige tankemønstre

Rytter kompetencer

Hvilke grundkompetencer skal du have for at kunne blive god til ride på en hest og hvordan forbedrer du din personlige rideform.

Ridediscipliner

Hvilke mest almindelige ridediscipliner findes der og hvad er grundfordringerne for at kunne deltage for hest og rytter.

Adfærdslære

Her lærer du om læringsteori og brugen af den i praksis. Du lærer om gode og mindre gode måder at træne heste på. 

Konfliktadfærd

Beskrivelse af den adfærd, der ses hos hesten, når træningen er gået i hårknude, hesten har fået ondt eller har gammel adfærd med i bagagen.

Heste kommunikation

Her ser vi på de kommunikationsmidler hesten kan betjene sig af for at vise os, hvordan den har det. Vi ser på dæmpende signaler, overspringshandlinger og kommunikationsmuligheder i træning.

Groundwork teori

Faget groundwork er både teoretisk og praktisk. Her undersøges og afprøves discipliner som longering, læsning af heste, at gå med en hest, horsemanship, klikkertræning, forhindringsbaner for hånd, håndtering i stalden og på folden m.m.

Basistræning af heste og elever

Et bud på gode grundøvelser der er hjælpsomme i forhold til at træne hesten på en god og konfliktfri måde

Biomekanik

Forklaring på sunde bevægemønstre og hvordan man opnår dem. Et meget omfangsrigt emne og med brug af demo med egne heste undervejs.

Værktøjskasse sund ridning

En gennemgang af forskellige gode øvelser for at træne din hest og dig selv

Funktionel ridning

Her er Kastaniegaards bud på fornuftig brug af hesten sat i perspektiv i forhold til kendt viden og lang erfaring.

.

Du kan også tage HEP mærker på vores Rytterskole <3

Og du får gennemgået DRFs ryttermærke materiale og kan tage dem her på rytterskolen sammen med din underviser, eller derhjemme på PC